Nytt NB21
07. mars 2013

Morgendagens bibliotek skapes nå. NB21 har besøkt bibliotek i Norge, USA, Nederland og England for å se hvordan de velger å gå framtida og nye brukerbehov i møte. Og så har vi møtt mennesker som alle har et nært forhold til biblioteket: Siri Hustvedt, Amal Aden, Hadia Tajik, Frode Grytten og mange flere.

Siri Hustvedt i sitt private bibliotek. Foto: Adriana Lopez Sanfeliu

Hjemmet til Siri Hustvedt i New York er fylt opp av tusenvis av bøker, delvis organisert som i et bibliotek. For henne ble bibliotekbesøkene i oppveksten et utgangspunkt for litterære oppdagelsesreiser; hjemme leste faren høyt fra Snorres kongesagaer og introduserte henne for musikaliteten i litteraturen.

Amal Aden mener biblioteket reddet henne da hun kom alene til Norge som trettenåring, Frode Grytten ble forfatter etter å ha slukt dikt, noveller, essay og romaner på Odda bibliotek. I NB21 kan du blant annet lese om hvordan det nyåpnede biblioteket i Amsterdam, nasjonalbibliotekaren, de tre bibliotekarene i Lom og biblioteksjefen i kulturhuset i Molde tenker om formidling, synlighet og møter mellom mennesker.

NB21 nr. 1 2013

Ønsker du å tegne et gratis abonnement på papirutgaven av NB21? Send navn og adresse til informasjon@nb.no

Samlingen Nettsidene