Lyrikeren Peter R. Holm gir sitt arkiv i gave til Nasjonalbiblioteket
26. november 2013

Nasjonalbiblioteket markerte mandag 25. november at lyrikeren Peter R. Holm har gitt sitt arkiv i gave til Nasjonalbiblioteket. Et arkiv som består av en lang liste manuskripter, bokanmeldelser, utklipp, intervjuer og kronikker. Vi er stolte over å få dette unike materialet, sa nasjonalbibliotekar Vigdis Moe Skarstein under åpningen av seminaret.

Nasjonalbibliotekar Vigdis Moe Skarstein takker Peter R. Holm

Peter R. Holm debuterte ung. Bare 24 år gammel kom diktsamlingen Skygger rundt en virkelighet (1955) en samling som ble etterfulgt av mange utgivelser i 1960- og 70-årene. For Befrielser (1966), fikk han kritikerprisen. Holm hører til de betydeligste norske lyrikere i sin generasjon. Hans Samlede dikt ble utgitt 1996.

Nasjonalbiblioteket skal være forfatternes hjem i et tusenårsperspektiv. Vi tar vare på originalene til bruk i forskning og vi digitaliserer. I Nasjonalbiblioteket skal forskere kunne studere materiale på tvers av forfatterskap og på tvers av tid. Bente Granrud, seksjonsleder for Håndskrifter og tematiske samlinger i Nasjonalbiblioteket, ga publikum en rundreise i dikterarkivet i Nasjonalbiblioteket med utgangspunkt i Peter R. Holm. En spennende reise som forteller en historie om korrespondansen mellom forfattere og mennesker i norsk kultur- og samfunnsliv.

Deler av arkivet var stilt ut under seminaret slik at publikum kunne se

Mange av Peter R. Holms diktsamlinger kan leses i bokhylla.no

samlingen nettsidene