Kulturminister Hadia Tajik åpner Nasjonalbibliotekets digitale bokhylle
09. oktober 2012
Av: Nasjonalbibliotket
 

Torsdag 11. oktober åpner kulturminister Hadia Tajik den nye Bokhylla.no. I den digitale bokhylla vil nær alle bøker utgitt i Norge til og med år 2000 bli fritt tilgjengelige på internett.

Foto: Erlend Aas/NTB Scanpix

Torsdag 11. oktober åpner kulturminister Hadia Tajik den nye Bokhylla.no. I den digitale bokhylla vil nær alle bøker utgitt i Norge til og med år 2000 bli fritt tilgjengelige på internett.

– Vi er svært glade for at kulturministeren vil åpne Bokhylla.no og markere betydningen av Norges nye digitalebokhylle, sier nasjonalbibliotekar Vigdis Moe Skarstein.

Bokhylla.no ble først lansert som et prøveprosjekt i 2009. Det ble etter en avtale fra 28.august i år mellom Nasjonalbiblioteket og Kopinor bestemt at tjenesten skulle gjøres permanent og utvides til å omfatte alle bøker utgitt i Norge til og med år 2000.

Bokhylla.no vil fremstå i helt ny drakt til åpningen, både når det gjelder design og brukervennlighet.

– Når vi åpner den nye Bokhylla.no, vil det være en bokhylle med helt ny funksjonalitet som både gjør det lett å finne frem til bøker og å finne tilbake til dem senere, forteller nasjonalbibliotekaren. – Alle bøkene i Bokhylla kan leses i sin helhet, fra perm til perm, på nettet, sier Vigdis Moe Skarstein, som gleder seg til å åpne Bokhylla.no for publikum.

 – Bokhylla er et viktig kulturtiltak og unik i sitt slag i verden. Ikke noe annet sted er så mange opphavsrettslig beskyttede bøker gjort fritt tilgjengelig for brukerne. Fra rettighetshaversiden er vi glad forå bidra til dette viktige tiltaket, som gir alle norske innbyggere tilgang til den litterære kulturarven og samtidig sikrer opphavsmenn og utgivere vederlag for bruken, sier adm. direktør i Kopinor Yngve Slettholm.

 

Bokhylla.no åpnes i Nasjonalbiblioteket torsdag 11. oktober kl.12.00-13.00.

Samlingen Nettsidene