«Knut Formos siste jakt» i minikinoen
07. november 2012
Av: Merethe Myrvang
 

Torsdag 8. november har du muligheten til å se en nyrestaurert norsk spillefilm fra 1973: «Knut Formos siste jakt». Filmen vises i Nasjonalbibliotekets minikino.

Knut Husebø i Knut Formos siste jakt fra 1973

Filmen gikk tidligere i år inn i et større prosjekt Nasjonalbiblioteket satte i gang for å oppdatere kvaliteten på tidlig norsk fargefilm. Filmen er regissert av Jan Erik Düring etter et originalmanus av Erik Løchen (1924-1983), som var en av våre mest originale og nyskapende filmskapere på 60- og 70-tallet.

Handlingen foregår i Jotunheimen for nærmere 200 år siden, bygd på et sagn om en ung jeger som forsvant sporløst i fjellheimen, under jakten på flyktende hvit rein.Filmen brakte den første vesentlige eksponeringen av skuespilleren Knut Husebø (f.1946), som ble en av våre mest kjente og brukte film- og TV-skuespillere på 70- og 80-tallet, og både Husebøs innsats og filmfotgrafenes oppfanging av den mektige høyfjellsnaturen ble registrert som oppsiktsvekkende da filmen hadde premiere på norske kinoer.

Filmen vises også lørdag 10. november kl.12 og lørdag 17. november kl. 12. Ettersom det er begrenset plass i minikinoen, anbefaler vi at publikum sender e-post til minikino@nb.no eller ringer 23 27 60 43 for å forhåndsreservere seter.

Samlingen Nettsidene