Forskningstorget 2013
17. september 2013

Fredag 20. og lørdag 21. september blir Universitetsplassen i Oslo forvandlet til et sydende torg av spennende forskningsaktiviteter for barn og voksne i alle aldre.

Forskningstorget i Oslo er det største enkeltarrangementet under Forskningsdagene – en forskningsfestival som finner sted over hele landet i slutten av september hvert år. Forskningstorget gir nysgjerrige i alle aldre mulighet til å prøve, smake, spørre, diskutere, undre seg eller la seg overraske sammen med engasjerte forskere fra flere titalls forskningsmiljøer i Oslo og Akershus.

Et hav av ord
Nasjonalbiblioteket deltar på Forskningstorget og har stand sammen med Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek. Her kan du dykke blant milliarder av ord og gjøre pc-en svømmedyktig i lesing. Du kan vasse du i nyttige ressurser for skolearbeid, undervisning, studier og forskning, alt basert på grunnleggende språkteknologisk forskning og utvikling.

Her er noe av det du kan utforske på standen:

  • Språkspill: tren grammatikk, lær ord og fakta
  • Klarer du å skrive navnet ditt i punktskrift?
  • Søk i ordhavet: hvilke ord brukes mest?
  • Talesyntesen Brage: lær pc-en å lese

Kanskje våre ressurser kan hjelpe deg i havn med en oppgave, en artikkel eller en rapport?
Hvor?
På Universitetsplassen i Oslo sentrum.

Åpningstider:
Fredag 20. september kl. 09.00 – 16.00 og lørdag 21. september kl. 10.00 – 17.00.

Gratis
Det er ingen påmelding til Forskningstorget og deltakelse er gratis. Arrangementet passer for barn og unge i skolealder og nysgjerrige voksne.

 Les mer om Forskningstorget i Oslo 2013

Samlingen Nettsidene