Den første, vakreste digitale bok er kåret av Grafill
28. mars 2014

Grafill, interesseorganisasjonen for alle som arbeider eller utdanner seg innen visuell kommunikasjon, mener at digitale bokutgivelser har egenskaper som gjør at de kan og bør bedømmes i samme konkurranse som papirutgivelser. Den digitale boken Kubbe lager skyggeteater ble den aller første vinneren av den nye kategorien Årets vakreste digitale bok under gårsdagens prisutdeling i Nasjonalbiblioteket. Boken er gitt ut på Gyldendal Norsk Forlag.

Juryen skriver om vinneren at den:

«… er imponert over hvordan boken tar i bruk animasjon, interaktivitet og lyd uten å havne i andre kategorier som film eller spill, dette samtidig som den beholder den fysiske bokens fortelleregenskaper», og tilføyer: «Prisen på boka er latterlig lav når man tenker på de ressursene som må ha vært lagt ned i produksjonen. Her må det da være mer penger å tjene!»

Årets vakreste bok 2014 er Air mail. Brev 1964–1990, utgitt på Flamme forlag, designet av Aslak Gurholt Rønsen, Yokoland. Den samme designeren fikk også flere priser i andre kategorier.  

I år ble det også gitt en spesialpris til Nordic Paper, som leverer kvalitetsråstoff til norske papirutgivelser. Kanskje var dette for å markere den komplementære motpol til digitale utgivelser, og slik feire og vise hele spekteret av hva en bok kan være og innebære i 2014.

Les mer om vinnerne her.

Samlingen Nettsidene