Nyheter
Norsk webDewey
Norsk webDewey

I 2014 får Norge en ny Dewey-utgave, denne gang en nettutgave - Norsk webDewey.

Ny biografi om komponisten David Monrad Johansen
Ny biografi om komponisten David Monrad Johansen

I anledning 125-årsdagen for komponisten David Monrad Johansens fødsel, lanserte musikkhistorikeren Ivar Roger Hansen, i samarbeid med Nasjonalbiblioteket, torsdag sin biografi: Mot fedrenes fjell; Komponisten David Monrad Johansen og hans samtid. 

Rekordstor deltakelse på Biblioteklederkonferansen 2013
Rekordstor deltakelse på Biblioteklederkonferansen 2013

Med 170 påmeldte var det rekordmange deltakere på Biblioteklederkonferansen 2013, som Nasjonalbiblioteket arrangerte 30. og 31. oktober i Oslo. Konferansens tittel var Formidling, forvaltning og forvandling, et tema som ble belyst av ni foredragsholdere med ulike perspektiver.

Nytt NB21
Nytt NB21

I høstutgaven av NB21 ser vi nærmere på noen av utviklingsprosjektene som har fått økonomisk støtte fra Nasjonalbiblioteket. Hvordan stimulerer bibliotekene gutters leselyst, hva er litteraturer og hva kan man lære av prosjekter som gikk i vasken? Du kan lese hele magasinet her .

Alle barn leser i Gjøvik
Alle barn leser i Gjøvik

Denne uken er det Barnebokdager i Gjøvik. I løpet av uka får alle 8. og 9. klassinger i kommunen forfatterbesøk, og gjennom et utstrakt samarbeid med menge ulike aktører ønsker Gjøvik bibliotek og litteraturhus å tilby et program som inspirerer barn og unge til å lese. Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Norges kongesagaer overrekkes statsminster Erna Solberg
Norges kongesagaer overrakt statsminster Erna Solberg

Islands statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson overrakte mandag det komplette verket av Norges kongesagaer i en ny praktutgave til Norges statsminister Erna Solberg. Kongesagaene er et bånd mellom Island og Norge fra gammel tid og frem til våre dager, sa Sigmundur Davíð Gunnlaugsson under overrekkelsen i Nasjonalbiblioteket.   

Bibliotekledelse i Norge – klart for Biblioteklederkonferansen 2013
Bibliotekledelse i Norge – klart for Biblioteklederkonferansen 2013

En ny undersøkelse om bibliotekledelse i Norge utført av Ane Landøy vil være et av de aktuelle foredragene på Biblioteklederkonferansen som finner sted 30. -31.oktober på Holmenkollen Park Hotel Rica.

Buskerud-bibliotek åpner NY!-soner
Buskerud-bibliotek åpner NY!-soner

Bibliotekene i Drammen og Øvre Eiker åpner nå en egen sone i biblioteket for dem som nettopp har flyttet til byen. I NY!-sonen kan innflyttere få praktisk informasjon om alt fra turstier til språkkurs. Prosjektet "Ny i Buskerud" skal bidra til deltakelse og opplevelse av tilhørighet gjennom å ta utgangspunkt i alle typer innflyttere som én kategori, uavhengig av språklig, kulturell og sosial bakgrunn. Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

Jubileumsgave til bibliotekene
Jubileumsgave til bibliotekene

Nasjonalbiblioteket gratulerer alle bibliotek og Norsk bibliotekforening med 100-årsdagen! I den anledning har Nasjonalbiblioteket gleden av å overrekke boken Bøker i Norge – boksamlinger, leseselskap og bibliotek på 1800-tallet til alle fag- og folkebibliotek i landet.

Fra boksamling til boksky
Fra boksamling til boksky

Nasjonalbiblioteket arrangerte onsdag et bokhistorisk seminar i forbindelse med lanseringen av boka Bøker i Norge – boksamlinger, leseselskap og bibliotek på 1800-tallet av Elisabeth S. Eide.

samlingen nettsidene