•  
  • På denne dag:

    1922: Hamsun skriver i en brevkladd til advokat Johnsen, i anledning rettssaken om navnet Hamsun, at han vil ha seg seg frabedt å bli tiltalt ”Hr. Forfatter, ”det var jeg for nogen og tredve år siden da jeg debuterte, nu er jeg mellom 60 og 70 år og bør få være bare Hr.”

    Om "På denne dag"

  •  
hansun-topper hansun-topper

NørholmTakket være en samarbeidsavtale med Stiftelsen Nørholm har Nasjonalbiblioteket fått bruksrett til domenenavnet www.hamsun.no .

Nørholm er navnet på eiendommen som ekteparet Knut og Marie Hamsun kjøpte i 1918. Gården ligger mellom Lillesand og Grimstad og ble ekteparets bosted for resten av livet. Knut Hamsun døde i sitt hjem på Nørholm 19. februar 1952 – nær 92 år gammel.

Stiftelsen Nørholms nettsider ble opprettet som et ledd i arbeidet med å bevare og formidle Nørholm som minne om Knut og Marie Hamsuns hjem. Når Nasjonalbiblioteket nå utvikler et Hamsun-nettsted i forbindelse med jubileumsprosjektet Hamsun 2009, vil samarbeidet med stiftelsen bety en videreføring av dette arbeidet og være et ledd i det overordnede arbeidet med å bidra til at den litterære arven etter Knut Hamsun blir tatt vare på, synliggjort og brukt aktivt.

Les mer:

Nettstedet Nørholm (hamsun.org)

Bilder fra Nørholm:

hamsun.org: Fotogalleri (Informasjon om bildeeiere og rettigheter her .)

Galleri Nor: Anders B. Wilses bilder fra Nørhom 1927–39 (Henvendelser: Norsk Folkemuseums bildebyrå )

Publisert oktober 2008. Sist oppdatert: september 2009.Det er min Borgerpligt at leve, ellers blir det mindre Skat. Hehe.

Knut Hamsun: Spredte notater m.m. (NBs Håndskriftsamling)