•  
  • På denne dag:

    1914: ”Tenk at du gjemmer alle smaatingene fra mig, men enda morsommere ville det være om du vilde bruke det jeg gjorde til dig, men de er kanske så stygt gjort. Tror du at vis jeg kunde brodere rigtig pent at du da vilde bruke det?” (Victoria i brev til faren Knut Hamsun)

    Om "På denne dag"

  •  
hansun-topper hansun-topper

Hamsun på film



  Hamsun-filmografi (2009) (pdf)
ved Karin Hansen Barth (red.) og Øivind Hanche (bildered.)


  Eiszeit (Istid) (1975) – med På gjengrodde stier som forelegg
presentert av Jens-Morten Hanssen
  Markens grøde (1921)
presentert av Ole Petter Bakken
  Markens grøde – hvordan så filmen egentlig ut?
Kjell Billing forteller fra restaureringsarbeidet
  Landstrykere (1989) – tjue år etter
presentert av Arild Jørgensen
  Pan (1995)
plakat og bilder fra filmen
  Sult (1966)
presentert av Erlend Loe

Norsk filminstitutt:
Om hundrede aar er alting glemt ..? Dikteren Knut Hamsun (1993) . Dvd/video. Regi: Marthe Stokvik, Yrjan Svarva

Sult. Fra roman til film (1997), studiehefte. Produsert av Norsk filminstitutt

Film & Kino:
Studiehefte om Hamsun-film, skrevet av Per Terje Naalsund (2009) (kan lastes ned gratis)

Høgskolen i Gjøvik:
Kortfilmer inspirert av Hamsuns liv og verk

NBdigital:
Markens grøde. En filmhistorisk begivenhet 1921–1994 (Nasjonalbibliotekavdelingen i Rana, 1994)

YouTube:
Hamsun på YouTube


Det er min Borgerpligt at leve, ellers blir det mindre Skat. Hehe.

Knut Hamsun: Spredte notater m.m. (NBs Håndskriftsamling)