•  
  • På denne dag:

    1899: Hamsun er i Tblisi som del av en to måneders reise som også bringer ham til Baku, Konstantinopel, Østerrike og til slutt København. (Brevkort til Larsens)

    Om "På denne dag"

  •  
hansun-topper hansun-topper

Hamsun på film



  Hamsun-filmografi (2009) (pdf)
ved Karin Hansen Barth (red.) og Øivind Hanche (bildered.)


  Eiszeit (Istid) (1975) – med På gjengrodde stier som forelegg
presentert av Jens-Morten Hanssen
  Markens grøde (1921)
presentert av Ole Petter Bakken
  Markens grøde – hvordan så filmen egentlig ut?
Kjell Billing forteller fra restaureringsarbeidet
  Landstrykere (1989) – tjue år etter
presentert av Arild Jørgensen
  Pan (1995)
plakat og bilder fra filmen
  Sult (1966)
presentert av Erlend Loe

Norsk filminstitutt:
Om hundrede aar er alting glemt ..? Dikteren Knut Hamsun (1993). Dvd/video. Regi: Marthe Stokvik, Yrjan Svarva

Sult. Fra roman til film (1997), studiehefte. Produsert av Norsk filminstitutt

Film & Kino:
Studiehefte om Hamsun-film, skrevet av Per Terje Naalsund (2009) (kan lastes ned gratis)

Høgskolen i Gjøvik:
Kortfilmer inspirert av Hamsuns liv og verk

NBdigital:
Markens grøde. En filmhistorisk begivenhet 1921–1994 (Nasjonalbibliotekavdelingen i Rana, 1994)

YouTube:
Hamsun på YouTube


Det er min Borgerpligt at leve, ellers blir det mindre Skat. Hehe.

Knut Hamsun: Spredte notater m.m. (NBs Håndskriftsamling)