logokart Lenker Bibliografier Film og lydFoto og trykk AmerikabrevArtikler og bøker Tidslinje

Klikk på bilde for å se stort bilde og beskrivelse
 

1.

Damplokomotiv eid av Milwaukee og St. Paul Railroad Company i den lille byen Middleton i Dane county, Wisconsin, 1873. Byens stasjonsmester Samuel Barber er nummer fem fra venstre på bildet. Fotograf Andreas Larsen Dahl fotograferte byens borgere og landskapsmotiver i området.

 

2.

Antagelig fra vestre del av Dane County, Wisconsin. Ca. 1873-1879.

 

3.

Gjenforening av norske immigrantveteraner fra borgerkrigen, Luther College, Decorah, Iowa 1880.

 

4.

Slåttonn med slåmaskin og hester. I enga foran farmen til Halvor Nerison Hauge, Christiania Township, Dane County, Wisconsin, ca. 1874. Hauge innvandret til Dane County i 1844, reiste til California for å grave gull, og fungerte som fredsdommer i åtte år. Bildet er arrangert, personene er for pent kledd til å arbeide.

 

5.

Samling i "Moscow Læseselskab". Moscow, Iowa County, Wisconsin, ca. 1876. Jernbanen ble lagt utenom Moscow, og ti år etter var både tettstedet og det norske leseselskapet oppløst. Rasmus Andersen og muligens også Ole Bull var blant dem som holdt foredrag for gruppen.

 

6.

Innvielsen av East Blue Mounds Norske Lutherske kirke, Dane County, Wisconsin i 1876. Pastor Abraham Jacobson sitter i forreste rekke (uten prestekrage).

 

7.

"En amerikansk gård". Halvor Nerison Hauge farm, Christiania Township, Dane County, Wisconsin, ca. 1874. Hauge emigrerte i 1844, drev med stor melkeproduksjon og grunnla et kooperativt system på eiendommen sin.

 

8.

Fotograf Andreas Larsen Dahl med sin vogn, som ble brukt som mørkerom. Dahl er fotografert av en assistent foran "The State Capitol", i Madison, Wisconsin, ca. 1873-79.

 

9.

17.-maifeiring, ukjent sted, ca. 1877. Et krokettspill er stilt opp foran forsamlingen. Amerikanske flagg og norsk flagg (med unionsmerke).

 

10.

Familiene Reque og Lee i Deerfield Township, Dane County, Wisconsin, ca. 1874. Det massive murhuset av sandstein var bygd av Sjur Starkson Reque i 1850.

 

11.

Middagsbord ved festen etter innvielsen av kirken i East Blue Mounds, Dane County, Wisconsin, ca. 1876. Alle generasjoner deltok.

 

12.

Brudepar og gjester ved "Old Norway Grove Stone Church", DeForest, Wisconsin, ca. 1875. Brudeparet og gjestene er kledt etter amerikansk skikk. Kirkebryllup var vanlig selv for de som ikke hørte til menigheten.

 

13.

Michalson Plow Works (plogfabrikk), Argyle, Lafayette County, Wisconsin, ca. 1876. Fotograf Andreas Larsen Dahl arrangerte ofte slike scener. To menn i midten peker på en regnskapsbok, et symbol på forretningsvirksomhet. Michalson Plow Works, Argyle, Lafayette County, Wisconsin, ca. 1876.

 

14.

Pastor Herman Amberg Preus og familien foran den første presteboligen på Spring Prairie, Columbia County, Wisconsin. I 1853 var Preus en av de sju grunnleggerne av den Norske Lutherske Synode i Wisconsin og var president i synoden i 32 år. Andreas Larsen Dahl var medlem av menigheten på Spring Prairie og tok ofte bilder på møtene og av familien Preus. Etterkommere av Preus er i dag frontfigurer i den lutherske kirke i USA.

 

15.

Pastor Andreas Larsen Dahl. Dahl ble ordinert som luthersk prest i 1883 og fortsatte sin prestegjerning til han døde i 1923. Studioportrett tatt i Boston av Champlain Studios, ca. 1910.

 

16.

Interiør fra presteboligen i Perry (prestefamilien Jacobsons hjem), Daleyville, Dane County, Wisconsin ca. 1876. Man ser en gyngestol, et bord oppstilt mot veggen med to stoler, fjær i en vase på et bord med lampe og en liten pute, tekanne og bøker på et rundt bord midt i rommet. Et elegant interiør som står i kontrast til det enkle eksteriøret. Familien Jacobsen ble ansett som forbilder i smak og dannelse.

 

17.

Nils Larsen Dahl med familie. Hustruen Ingeborg. Barn: Louis, sittende (far til Walter Dahl), Tina (stående), Bertha, sittende foran, Emma og Ida (med dukke). Nels Dahl, bror til Andreas Larsen Dahl, foran hjemmet i Main Street (nå Deforest). DeForest Wisconsin, 1873-79.

 

18.

En samling av prestefamilier på prestegården til Jacob Aal Ottesen i Sec. 20 i byen Christiania, nå på County Trunk B øst i Interstate 90. Jacob Ottosen sitter helt til venstre med fru Ottosen ved sin venstre side. Herman Preus er til høyre ved bordet. Fru Preus er sitter midt i mot sammen med Ottosen. Det store huset bak har to verandaer med utskjæringer; den minste har grønne slyngplanter. I Madison-området, Wisconsin, ca. 1874.

 

19.

Dampbåten "Mendota" og "Uncle Sam" ved Bridge's Point på Lake Mendota i Madison, Wisconsin da den norske søndagsskolen hadde picnic i 1879.

 

20.

Familien Halle Steensland i sitt hjem. Steensland var en av grunnleggerne av Hekla Insurance Co., Madison, sammen med "Johnny" Johnson (Gishold Machinery). Hjemmet er nå i 733 Lakewood Boulevard, i landsbyen Maple Bluff. Fra venstre: Morten, Hr. Steensland, Henry, Edward, Sophia Steensland, Helen, og sittende i forgrunnen, Halbert. Madison, Wisconsin, ca. 1876.

 

Antall treff : 23                 1-20   >>

   1-20   >>

{short description of image}