bjornson-topper bjornson-topper

Løft ditt hode

10-11-2010

Malvik kirke, kl. 19:30,

Ved siden av å være en briljant folketaler og debattant, skrev Bjørnson et utall av vers og sanger som har blitt folkeeie. Gjennom konsertserien Løft ditt hode ønsker Trønderoperaen å hylle den folkekjære dikteren i jubileumsåret.

Bjørnson etterlot seg en enorm sangskatt som Trønderoperaens kor og solister skal dele med publikum på Byscenen i Trondheim eller kirkene i Malvik og Melhus andre uka i november.

Mimre
Alle som har levd en stund, husker fra sin egen skoletid sanger som "Og reven lå under birkerot", "Løft ditt hode du raske gutt" og "Killebukken".
- Det har vært en sann fryd å kunne velge blant en overflod av Bjørnsons sanger, tonesatt av kjente komponister som Edvard Grieg, Halfdan Kjerulf, Richard Nordraak og Wilhelm Peterson Berger, sier leder i Trønderoperaen, Øystein Syrstad. Han legger til at publikum inviteres med på allsang med noen av Bjørnsons mest kjente sanger. Her skal det bli anledning til å mimre.

Ord og toner
Foruten Trønderoperaens egne sangere, deltar solistene Harald Bjørkøy, Stine Mari Langstrand og Leif Idar Skei. Blant de mange perler som serveres, kan nevnes Synnøves Sang, Kongekvadet fra "Sigurd Jorsalfar", "Landkjenning" og "Olav Trygvason".
Konserten blir bundet sammen ved hjelp av små smakebiter fra Bjørnsons prosa og dikt.

Spillesteder
Tirsdag 9. november kl. 19:30. Melhus kirke.
Onsdag 10. november kl. 19:30, Malvik kirke.
Fredag 12. november kl 19:30, Byscenen i Trondheim.
Pris: kr 200.


[Annet, Konsert/musikkinnslag]
Flere arrangement...

 

Finn arrangement:


fra dato:
kalenderknapp fra
til dato:
kalenderknapp til
[dd-mm-åååå]
periode:

fritekst:

kategori:


Meld inn arrangement.