Pressemelding: Ny Prøysen-bibliografi på nett
16. januar 2014

I anledning åpningen av Prøysen-jubileet søndag 19. januar lanserer Nasjonalbiblioteket i samarbeid med Høgskolen i Hedmark en bibliografi over Alf Prøysens forfatterskap.

Det er Nasjonalbiblioteket og høgskolebiblioteket på Hamar som har hatt det faglige samarbeidet om utarbeidelsen av bibliografien.

– Målsettingen er å lage landets mest omfattende og komplette Prøysen-bibliografi. Her vil en finne alt som er skrevet av og om Alf Prøysen, teaterprogram, oversettelser, noter, musikk, filmer, lydopptak og mer, sier seksjonsleder i Nasjonalbiblioteket Hege Stensrud Høsøien. Hun tror bibliografien vil være av interesse både for Prøysen-forskere og for den interesserte allmennhet.

I forbindelse med Prøysen-jubileet digitaliserer Nasjonalbiblioteket brorparten av materialet som finnes av og om Alf Prøysen. Det aller meste av materialet som er med i bibliografien er nå digitalisert.

Prøysen-bibliografien er den første forfatterbibliografien Nasjonalbiblioteket har produsert i samarbeid med et annet bibliotek.

Prøysen-bibliografien finner du her

For ytterligere informasjon, kontakt:
Seksjonsleder Hege Stensrud Høsøien, e-post: hege.hosoien@nb.no , telefon: 23 27 61 68, mobil: 928 55 122
Presseansvarlig Nina Bræin, e-post: nina.brain@nb.no , telefon: 23 27 62 14, mobil: 951 50 912

 

Samlingen Nettsidene