Presseinvitasjon:
17. april 2013

Torsdag 18. april kl.17-18

Åpning av vandreutstilling i Nasjonalbiblioteket:
Kirsten Flagstad. Fra Nationaltheatret til Metropolitan 

Foto: Kirsten Flagstad 1914
Eier: Kirsten Flagstadmuseet

I anledning hundreårsjubileet for Kirsten Flagstads debut på Nationaltheatret åpner utstillingen Kirsten Flagstad. Fra Nationaltheatret til Metropolitan, som en del av "Kirsten Flagstad-året 2013". Samtidig forhåndslanseres boken Flagstad. Et kunstnerliv av Trond Olav Svendsen, i en samtale mellom forfatteren og redaktør Jon Otterbeck i Opera Forlag.

Musikalsk innslag ved Ingeborg Gillebo (mezzosopran) og Tore Dingstad (flygel) står også på programmet, og kurator Inger Johanne Christiansen vil fortelle om utstillingen og avslutte med en omvisning.

Det er i år 100 år siden Kirsten Flagstad debuterte som operasanger på Nationaltheatret i rollen som «Nuri» i operaen «Lavland» av Eugen d’Albert. Dette var også åpningsforestillingen på Den norske opera da den åpnet i 1959 med Kirsten Flagstad som første operasjef.

Kirsten Flagstad ble kalt «The Voice of the Century» og hadde sine største triumfer som Wagner-sangerinne i Bayreuth og på Metropolitan Opera i New York. Vi vil i denne utstillingen fokusere på hennes tidlige roller i opera, operetter og revyer i både Norge og utlandet. Flagstad gjorde mange hundre plateinnspillinger, og mange av disse kommer i stadig nye utgivelser. Lydkutt med eksempler på hennes fantastiske stemme er lagt ut i utstillingen.

Utstillingen blir stående i 2. etasje i Nasjonalbiblioteket, Henrik Ibsens gate 110 i Oslo frem til 16. mai. Senere vil deler av utstillingen vises i Hamar Rådhus og i Den Norske Opera.

Med vennlig hilsen

Nina Mari Bræin

Informasjonsrådgiver/presseansvarlig
Nasjonalbibiloteket
Telefon: + 47 23 27 62 14

Mobil: +47 95 15 09 12
E-post: nina.brain@nb.no

 

 

samlingen nettsidene