Pressemeldinger
Lanseringsseminar i Nasjonalbiblioteket: Ny nettportal: Statsmaktene
Lanseringsseminar i Nasjonalbiblioteket: Ny nettportal: Statsmaktene

I samband med grunnlovsjubileet lanserer Nasjonalbiblioteket ein eigen inngang til digitalt materiale knytta til Stortinget, regjeringa og domstolane. Portalen vil gjere materialet lettare tilgjengeleg både for forskarar og den interesserte ålmenta.

Jubileumsutgivelse – seminar – utstilling – konsert  8. september 2014: Joachim Nielsen 50 år
Jubileumsutgivelse – seminar – utstilling – konsert 8. september 2014: Joachim Nielsen 50 år

Joachim Nielsen stod for et av de tydeligste kunstnerskapene i norsk rockehistorie. 8. september 2014 ville han fylt 50 år. I anledning dagen inviterer Nasjonalbiblioteket til utstillingsåpning og seminaret Hvis jeg var deg om Nielsens unike låter og tekstunivers. Plateselskapet JEPS slipper jubileumsboksen STOPP! (siste skive fra graven) og arrangerer konsert med Valentinerne og Valentourettes på Rockefeller om kvelden.

Seminar i Nasjonalbiblioteket:  Jubileumsutstillingen på Frogner i 1914
Seminar i Nasjonalbiblioteket: Jubileumsutstillingen på Frogner i 1914

Torsdag 15. mai, på 100-årsdagen for åpningen av jubileumsutstillingen på Frogner i 1914, samles forskere fra inn- og utland for å diskutere utstillingen som mediebegivenhet og nasjonsbygger.

Seminar i Nasjonalbiblioteket:  Ut i verda. Kjartan Fløgstad 70 år
Seminar i Nasjonalbiblioteket: Ut i verda. Kjartan Fløgstad 70 år

Kjartan Fløgstad fyller 70 år, og Nasjonalbiblioteket tjuvstartar feiringa med eit seminar om forfattarskapen hans, onsdag 14. mai. To av dei som skal halde føredrag, er Dag Solstad og Marit Eikemo. Jubilanten får dessutan presentert resultatet av jakta på den ultimate fløgstadske setninga.

Boklansering i Nasjonalbiblioteket: Norske middelalderballader. Melodier
Boklansering i Nasjonalbiblioteket: Norske middelalderballader. Melodier

Tirsdag 29. april lanseres den andre boken i serien «Norske Middelalderballader. Melodier» i Nasjonalbiblioteket. I boken, som er viet ridderballadene og kjempe- og trollballadene, presenteres over 500 melodier som har vært brukt ved framføringer av norske middelalderballader gjennom tidene.

Pressemelding: Forsvunnet filmskatt returneres til Kina
Pressemelding: Forsvunnet filmskatt returneres til Kina

Den kinesiske filmklassikeren Pan si dong (1927) skal nå tilbake til Kina. Filmen var ansett som tapt, helt til Nasjonalbiblioteket fant en nitratkopi av stumfilmen i sin samling. Tirsdag 15. april overrekker konstituert nasjonalbibliotekar Roger Jøsevold en restaurert kopi av filmen til China Film Archive i Beijing.

 

Pressemelding: Nasjonalbiblioteket legg ut historiske radioprogram på nettet
Pressemelding: Nasjonalbiblioteket legg ut historiske radioprogram på nettet

Over 2 700 radioprogram frå tidsrommet 1933–1945 og meir enn 25 000 nyhendesendingar frå 1935–2013 er lagde ut på nettet. Ein avtale mellom NRK og Nasjonalbiblioteket er bakgrunnen for at materialet no er tilgjengeleg for strøyming på nb.no.

Presseinvitasjon: Boklansering på 1814-seminar i London
Presseinvitasjon: Boklansering på 1814-seminar i London

Onsdag 9. april feires den norske Grunnloven med et seminar på University College London (UCL). To nye bøker om tiden rundt 1814 lanseres på seminaret, som er ett av få arrangementer i forbindelse med det norske Grunnlovsjubileet i Storbritannia.

Pressemelding: 62 bibliotekprosjekter får støtte

Nasjonalbiblioteket gir støtte til 62 ulike prosjekter som skal utvikle folkebibliotekene som debattarenaer. Til sammen 12,1 millioner kroner fordeles mellom de ulike prosjektene.

Pressemelding: 130 kommunar deltek i redningsaksjon for flyfoto
Pressemelding: 130 kommunar deltek i redningsaksjon for flyfoto

Til no har 130 kommunar stadfesta at dei vil la Nasjonalbiblioteketoverta ansvaret med å ta vare på skråfotografia frå Widerøe. Etter avtalene som er gjorde, får Nasjonalbiblioteket ansvar for meir enn 75 000 fotografi alt i alt.

samlingen nettsidene