08

nov

Månedens nyrestaurerte film i november

Knut Husebø i Knut Formos siste jakt fra 1973

Kl. 17

Visning av filmen Knut Formos siste jakt i Mediatekets minikino
Regi: Jan Erik Düring, 1973, 101min.
I rollene: Knut Husebø, Anne Marie Ottersen, Katja Medbøe, m.fl.

Filmen vises også:
Lørdag 10. november kl.12
lørdag 17. november kl. 12
Alle visninger finner sted i Mediatekets minikino.

Den 21 år gamle Knut Formo gir seg fjellet i vold for å skyte den store kvitbukken, og vi følger ham gjennom en fem dager lang jakt, med lange og anstrengende dagsmarsjer som tapper ham for krefter. Filmen utspiller seg på 1820-tallet i det norske høyfjellet, hvor mystiske naturopplevelser blir en viktig del av handlingen. Utmattelsen kaller frem både huldra og vardøger – et varsel om hva som kommer til å bli Knut Formos skjebne. Filmen veksler fint mellom to plan, den nær-dokumentariske skildringen av Knut Formos lange jakt, og hans fantasiverden, som får større og større plass.

Knut Formos siste jakt er basert på et originalmanuskript av Erik Løchen, og har bakgrunn i gamle sagn som har gått på folkemunne i fjelldalene gjennom flere generasjoner. Bjørn Granum i Arbeiderbladet uttrykte henrykt at ” Det er virkelig positivt at norske filmfolk etter hvert har begynt å utforske en verden nord for Sinsenkrysset.”

Påmelding:
Ettersom det er begrenset plass i minikinoen, anbefaler vi at publikum sender e-post til minikino@nb.no eller ringer 23 27 60 43 for å forhåndsreservere seter.

Samlingen Nettsidene