28

mars

Årets vakreste Bøker 2014 og Nasjonalbibliotekets vakreste innkjøp

Utstillinger i forhallen i 2. etasje

Årets vakreste bøker
Hvert år kårer illustratørorganisasjonen Grafill "Årets vakreste Bøker".  Forlag og formgivere har sendt inn sine beste bokverk, og en jury har funnet frem til verdige vinnere.

Formålet med "Årets vakreste Bøker" er å hedre utøverne i den visuelle delen av bokbransjen, og å skape oppmerksomhet om helhetstenkningen rundt bokproduksjon, der alle ledd – fra forlag, forfatter, boktrykker, designer til illustratør – har utøvd et håndverk av høy kvalitet som igjen sikrer en rikere og bedre leseropplevelse.

 

Illustrasjon: Per Dybvig
Fra Jo Nesbøs: Doktor Proktor og det store gullrøveriet (Aschehoug 2012)

Årets vakreste innkjøp – Originale bokillustrasjoner i Nasjonalbiblioteket
I tilknytning til utstillingen Årets vakreste Bøker viser Nasjonalbiblioteket fram noen av sine innkjøpte bokillustrasjoner og avistegninger.

Hvert år siden 2000 har Nasjonalbiblioteket kjøpt inn originale bokillustrasjoner og avistegninger fra ulike kunstnere og illustratører.  Denne samlingen utgjør en av Nasjonalbibliotekets minst kjente skatter.  I år vises et utvalg av fjorårest innkjøp av disse kunstnerne: Christian Bloom, Trond Bredesen, Akin Duzakin, Per Dybvig, Åshild Irgens, Mette Hellenes (Kebbelife), og Sverre Malling.

 

Vinnerbøkene og illustrasjonene stilles ut fra og med 28. mars til og med 12. april.

 

Samlingen Nettsidene