26

mars

"Fotografi – føringer og frihet". Seminar i anledning Sidsel Jakhelln Sembs donasjon av sitt fotoarkiv til Nasjonalbiblioteket

 

Foto: Sidsel Jakhelln Semb, selvportrett, 1968

Kl. 12.30–15.15 i Auditoriet. 

Sidsel Jakhelln Semb har i år 50-årsjubileum som profesjonell fotograf. Hun har hatt oppdrag for en rekke ukeblader og tidsskrifter, vært bilderedaktør og levert omfattende bildemateriale til store familieverk og andre bøker. For et par år siden bestemte hun seg for å donere sitt fotoarkiv til Nasjonalbiblioteket. Nasjonalbiblioteket arrangerer nå et seminar der vi viser smakebiter fra Jakhelln Sembs arkiv og får høre om hennes arbeidserfaringer. I tillegg ønsker vi å diskutere det spenningsfeltet de fleste profesjonelle fotografer står i, mellom egen kreativitet på den ene siden og mer eller mindre stramme rammer fra oppdragsgivere på den andre.

For å belyse temaet har vi invitert Toppen Bech, som i en årrekke har forholdt seg til fotografer, både som kollega, oppdragsgiver og som fotografisk «objekt», samt Morten Krogvold, fotograf og kanskje Norges fremste forkjemper for kreativt fotografi. Fra Nasjonalbiblioteket bidrar Bente Granrud, Jens Petter Kollhøj og Kristin Aasbø.  

Samlingen Nettsidene