WORD WideWeb
31. mai 2013
Av: Merethe Myrvang
 

Torsdag 30. mai delte nasjonalbibliotekar Vigdis Moe Skarstein ut premien til vinnerne av Nasjonalbibliotekets språkkonkurranse. Klasse 1MDA på Greveskogen videregående skole i Tønsberg vant sin kategori med kollasjen «WORD WideWeb». - Jeg leser hele tiden, så dette er himmelriket for meg, utbrøt en av vinnerne begeistret da bokpremien ble overrakt.

Fixation var nok et bevis på at det er flinke folk på Greveskogen videregående. Bandet er sammensatt av elever ved skolen og åpnet seremonien. Det låt helt riktig, og var en fengende flott innledning til nasjonalbibliotekarens gratulasjoner.

Direktør for Språkrådet, Arnfinn Muruvik Vonen, har ledet juryen.

- Det var ikke vanskelig for juryen å bestemme seg på tross av at nivået er høyt og de fleste bidragene til konkurransen kom fra videregående skoler, sa Muruvik Vonen, som beskrev vinnerbidraget som kreativt og originalt. - En helhet som består av utallige småbiter akkurat som livet og språket. Dessuten har dere levert en knallgod redegjørelse for hvordan dere har jobba, sa Muruvik Vonen.
Redegjørelsen består av to deler. Elevenes beskrivelse av prosjektet, og en beskrivelse av den overordnede ideen. Sistnevnte er skrevet av Maria Gran Hansen. Hun er norsklærer ved Greveskogen videregående, og i følge elevene er hun verdens beste norsklærer.

Elevene har arbeidet med verket i seks uker. Kollasjen, Wordwideweb vises i Nasjonalbibliotekets språkutstilling som åpner på Den europeiske språkdagen 26.september.

Både Tønsberg Blad og TV Vestfold var tilstede under premieutdeling.
Se artikkel i Tønsberg blad og reportasjen til TV Vestfold på Youtube.

 

Samlingen Nettsidene