Verdens bokdag 2013
23. april 2013
Av: Kristin Hagelid
 

Verdens bokdag er utpekt av UNESCO til en verdensomspennende feiring av bøker og lesing, og feires i mer enn hundre land. Bokdagen er en markering av bokens rolle i samfunnet, boken som uttrykksform, for språklig og kulturelt mangfold, for utdannelse og for kommunikasjon. Folkebibliotek rundt om i landet markerer verdens bokdag med ulike arrangementer.

Foto: Ketil Born, Nasjonalbiblioteket

Her er et lite utvalg arrangementer på verdens bokdag den 23. april:

På broa ved Holmlia togstasjon møter de reisende stuntpoeten Sarah Ramin Osmundsen og blide bibliotekarer fra Deichmanske bibliotek, Holmlia, tirsdag morgen. De vekker deg med kaffe, dikt og visdomsord fra hele verden.

Bibliotekene i Nord-Trøndelag markerer dagen ved å se hvilket bibliotek som har bøker fra flest ulike land i verden. De oppfordrer sine lånere til å bidra med bøker fra land biblioteket selv ikke har bøker fra. Følg konkurransen på facebook.

Verdens bokdag er også knyttet til ytringsfrihet. På Madla bibliotek markeres dagen med en liten utstilling over bøker som har vært kontroversielle, forbudte og/eller sensurert opp igjennom tidene i forskjellige land. Biblioteket selger også brukte bøker denne dagen.

Samlingen Nettsidene