Omvisninger i Nasjonalbiblioteket
10. august 2013
Av: Nasjonalbiblioteket
 

Mange har funnet veien til Nasjonalbiblioteket i sommer for å delta på de ukentlige omvisningene. Hver onsdag har publikum fått mulighet til å se nærmere på hva som skjuler seg bak veggene i Nasjonalbiblioteket på Solli plass. Tilbudet har vært populært og vi fortsetter derfor med omvisninger utover høsten.

Mange vet nok at det er store mengder bøker i bygget, men samlingen inneholder også håndskrifter, småtrykk, digitalt materiale, kart, postkort og mye mer. Inne i monumentalbygget kan du også se takmalerier av Emanuel Vigeland, fresker av Per Krohg og flott arkitektur signert Holger Sinding-Larsen. På den 30 minutter lange omvisningen får publikum se bygget og det avsluttes med et besøk på spesiallesesalen, hvor vi viser frem noen av våre skatter. For et nærmere innblikk i hva du kan oppleve hør innslaget i Kulturhuset på NRK fra 1. august.

Omvisningene holdes hver onsdag klokken 14. Møt opp i resepsjonen. Omvisninger og utstillinger i Nasjonalbiblioteket koster ingenting. Større grupper bes ta kontakt med informasjon@nb.no på forhånd, så arrangerer vi egne omvisninger for dere.

 

Samlingen Nettsidene