H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit på besøk i Nasjonalbiblioteket
01. april 2014

Kronprinsesse Mette-Marit startet i dag på sin litterære togreise fra Bodø til Stjørdal. Under stoppen i Mo i Rana besøkte hun Nasjonalbiblioteket. Der fikk hun se hvordan den norske kulturarven digitaliseres for bevaring og formidling.

Motto for Litteraturtoget er: Det finnes ei bok for alle! Under sitt besøk i Nasjonalbiblioteket fikk kronprinsessen bekreftet dette - hun fikk se et depotbibliotek som inneholder mer enn en million bøker som lånes ut til andre norske bibliotek, og hun fikk se hvordan alle norske bøker utgitt før 2001 gjøres tilgjengelig for alle på nett gjennom Bokhylla-tjenesten. Der er det mulig for alle å finne ei bok som passer.

Kronprinsessen hadde satt av en hel klokketime til besøket i Nasjonalbiblioteket. Omvisningen i biblioteket ga også et innblikk i alle de andre formatene som samles inn og bevares for ettertiden, som film, musikk, aviser, kringkasting, håndskrifter og foto.

Til pressen omtalte hun Nasjonalbiblioteket som "litteraturens svar på Charlie og sjokoladefabrikken, med all sin teknologi, samlebånd og roboter. Les NRK Nordlands sak om kronprinsessens besøk ved Nasjonalbiblioteket.

Les mer om om Litteraturtoget på kongehusets sider.

Samlingen Nettsidene