Fulltegnet Collett-konferanse – gjøres tilgjengelig for alle via strømming på nb.no
21. januar 2013
Av: Marte-Kine Sandengen
 

Onsdag 23. januar, i anledning 200-årsjubileet for Camilla Colletts fødsel, arrangerer Nasjonalbiblioteket en konferanse for å belyse Colletts litterære, kritiske og feministiske stemme fra ulike perspektiver. Du kan følge den direkte på pc-en.

Toril Moi. Foto: http://www.torilmoi.com/ .

Blant foredragsholderne er Toril Moi, som snakker om Camilla Collett og kjærligheten, og Annegret Heitmann, som tar for seg Camilla Colletts usedvanlige bruk av sjangre. 

– Interessen for Camilla Collett er svært stor, og konferansens foredragsholdere og program har vist seg å ha sterk appell, sier informasjonsdirektør ved Nasjonalbiblioteket Ingjerd Skrede. – Konferansen er nå fulltegnet, og vi er derfor svært glade for å kunne tilby dem som ikke har fått plass eller bor utenfor Oslo, å følge hele konferansen direkte på nb.no.

Konferansen markerer startskuddet for Nasjonalbibliotekets feiring av både Camilla Collett og Stemmerettsjubileet 2013. I tillegg til Toril Moi og Annegret Heitmann vil Torill Steinfeld, Kristin Ørjasæter, Trond Haugen, Jens-Petter Kollhøj, Susanne Christensen, Tone Selboe og Marius Wulfsberg holde foredrag på konferansen.

 

Last ned fullt program

 

 

______

Stemmerettsjubileets film om Camilla Collett

Stemmerettsjubileet 2013 

Samlingen Nettsidene