Nyheter
SONJA WIGERT 100 ÅR
SONJA WIGERT 100 ÅR

11. november var det 100 år siden den norske skuespilleren Sonja Wigert ble født. Hun debuterte på Det Norske Teatret – og på film – i 1934, og hun kom allerede før krigen til å etablere seg som en av Skandinavias mest begavede og populære filmskuespillere. 

Arkivdagen 2013 – 9. november
Arkivdagen 2013 – 9. november

9. november er arkivdagen i heile Norden. Arkivinstitusjonar opnar då dørene sine for publikum. Ein kan kome inn i magasin, høyre foredrag eller besøke utstillingar som viser dokument og bilete dei fleste aldri før har sett.  Tema for dagen er stemmer – sjølvsagt i eit år der vi feirer stemmeretten og det norske språkmangfaldet. Sjå kulturrådets sider for meir informasjon.

Mer til bibliotekutvikling i 2014
Mer til bibliotekutvikling i 2014

Nasjonalbiblioteket får en økning på 12,1 millioner kroner til prosjekt- og utviklingstiltak i 2014 i regjeringens forslag til endringer i statsbudsjettet. Dette er 6,1 millioner kroner mer enn det den rødgrønne regjeringen foreslo i økning av utviklingsmidler som skal styrke folkebibliotekene som møteplasser og arenaer for debatt.

Drammensbiblioteket kan bli litteraturhus
Drammensbiblioteket kan bli litteraturhus

I forslag til økonomiplan for 2014-2017 foreslår rådmannen i Drammen å utvide biblioteket til å bli et regionalt litteraturhus. Det følger ikke penger med forslaget, men biblioteksjefen er likevel strålende fornøyd, skriver Drammens Tidende.

Nye manuskripter til Nasjonalbibliotekets samling
Nye manuskripter til Nasjonalbibliotekets samling

Nasjonalbiblioteket har i høst overtatt en rekke manuskripter etter norske forfattere, blant annet Thorbjørn Egner, Amund Schrøder og Sven Elvestad/Stein Riverton.

Norsk webDewey
Norsk webDewey

I 2014 får Norge en ny Dewey-utgave, denne gang en nettutgave - Norsk webDewey.

Ny biografi om komponisten David Monrad Johansen
Ny biografi om komponisten David Monrad Johansen

I anledning 125-årsdagen for komponisten David Monrad Johansens fødsel, lanserte musikkhistorikeren Ivar Roger Hansen, i samarbeid med Nasjonalbiblioteket, torsdag sin biografi: Mot fedrenes fjell; Komponisten David Monrad Johansen og hans samtid. 

Rekordstor deltakelse på Biblioteklederkonferansen 2013
Rekordstor deltakelse på Biblioteklederkonferansen 2013

Med 170 påmeldte var det rekordmange deltakere på Biblioteklederkonferansen 2013, som Nasjonalbiblioteket arrangerte 30. og 31. oktober i Oslo. Konferansens tittel var Formidling, forvaltning og forvandling, et tema som ble belyst av ni foredragsholdere med ulike perspektiver.

Nytt NB21
Nytt NB21

I høstutgaven av NB21 ser vi nærmere på noen av utviklingsprosjektene som har fått økonomisk støtte fra Nasjonalbiblioteket. Hvordan stimulerer bibliotekene gutters leselyst, hva er litteraturer og hva kan man lære av prosjekter som gikk i vasken? Du kan lese hele magasinet her .

Alle barn leser i Gjøvik
Alle barn leser i Gjøvik

Denne uken er det Barnebokdager i Gjøvik. I løpet av uka får alle 8. og 9. klassinger i kommunen forfatterbesøk, og gjennom et utstrakt samarbeid med menge ulike aktører ønsker Gjøvik bibliotek og litteraturhus å tilby et program som inspirerer barn og unge til å lese. Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket.

samlingen nettsidene