Nyheter
Alf Prøysen i alle kanaler
Alf Prøysen i alle kanaler

Snart, veldig snart går vi inn i 2014 og vil feire 100-årsjubileet for forfatteren og artisten Alf Prøysen.
25. september åpner Nasjonalbiblioteket utstillingen Pop! Alf Prøysen i alle kanaler. Allerede tidlig i januar tilbyr vi alle folkebibliotek og fag- og forskningsbibliotek i landet en plakatutstilling med samme tittel. 

Åpningstider julen
Åpningstider julen

Mandag 23. desember er åpningstidene fra kl. 09.00 – 15.00.
I romjulen er åpningstidene fra kl. 10.00 – 15.00. 
Lørdag 28. desember er biblioteket stengt.

 

Mediateket er stengt hele julen.
Nasjonalbiblioteket holder stengt julaften og nyttårsaften.

Vi ønsker alle en god jul og et godt nytt år!

Årets siste nummer av SLQ: Library leadership
Årets siste nummer av SLQ: Library leadership

Årets siste nummer av SLQ tar opp ledelse i bibliotek.

Verden twitrer om bokhylla
Verden twitrer om bokhylla

Verden har fått øynene opp for bokhylla og deler oppdagelsen på twitter i stor skala. Nyhetssaken som ble publisert på nettstedet til The Atlantici begynnelsen av desember, har utløst et skred av twittermeldinger og mange artikler i utenlandske nyhetsmedier. The Independent skriver: We can only hope they've translated Shakespeare for us.

Foto: Helge Hansen for Den norske filmfestivalen
Liv Ullmann 75 år

Mandag 16. desember fyller vår store filmstjerne 75 år. Liv Ullmann debuterte offisielt på filmlerretet i Edith Carlmars film «Ung flukt» fra 1959. Etter flere roller i norsk og svensk film ble hun etter hvert kjent for sine mange roller i Ingmar Bergmans filmer – noe som førte til internasjonal berømmelse og flere tilbud fra Hollywood.

Roald Amundsens polarfilmer på DVD
Roald Amundsens polarfilmer på DVD

Nasjonalbiblioteket har restaurert polarfilmene Med Roald Amundsen’s nordpolsekspediton til første vinterkvarter (1923) og Med Maud over Polhavet (1926). Nå utgis filmene på DVD.

Utstillingskataloger: Munch 150 år
Utstillingskataloger: Munch 150 år

12. desember er det 150 år siden Edvard Munch ble født. I forbindelse med jubileet stiller Nasjonalbiblioteket ut kataloger fra Munchs utstillinger - alt fra små gulnede blad fra1880-tallet til digitaliserte utstillingskataloger fra vår tid.

Utvikling av folkebiblioteksektoren
Utvikling av folkebiblioteksektoren

Nasjonalbiblioteket har på oppdrag fra kulturdepartementet skrevet et notat med forslag til hvordan staten kan bidra til utviklingen av folkebibliotekene.

70 bibliotek får støtte til utviklingsprosjekter
70 bibliotek får støtte til utviklingsprosjekter

Nasjonalbiblioteket deler ut 16,2 millioner kroner til utviklingsprosjekter i fag- og folkebibliotek for 2014. Av de til sammen 159 søknadene som kom inn, ble 70 innvilget støtte. Ytterligere 12,1 millioner kroner vil tildeles i 2014. Disse midlene er øremerket prosjekter som skal fremme folkebibliotekene som uavhengige møteplasser og arenaer for offentlig samtale og debatt.

Presenterte planene for Prøysenåret 2014
Presenterte planene for Prøysenåret 2014

Fredag 6. desember presenterte hovedkomiteen for Prøysenåret mange av aktivitetene i jubileumsåret 2014. Sylvia Brustad er leder for komiteen og åpnet pressekonferansen. - Prøysen har ikke den fått plassen han fortjener. Det vil vi gjøre noe med i dette jubileumsåret, sa hun i sin velkomsttale.

samlingen nettsidene