Nyheter bibliotekutvikling
SLQ nr 1/2013: School libraries on the agenda
SLQ nr 1/2013: School libraries on the agenda

Årets første nummer av Scandinavian Library Quarterly har skolebibliotek som tema. Fra Norge presenteres «Program for skolebibliotekutvikling», et fireårig prosjekt som gjennomføres av Universitetet i Agder på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet. 

Nasjonalbibliotekar Vigdis Moe Skarstein
E-bøker og bibliotek

E-bøker og bibliotek: Hva er egentlig problemet? Det var overskrifta på nasjonalbibliotekarens innlegg da bibliotek og bokbransje diskuterte e-bøker og bibliotek på E-bokseminaret i Bergen i går.  Les Vigdis Moe Skarsteins debattinnlegg .

Leselyststrategi 2013
Leselyststrategi 2013

Kulturdepartementet ønsker å etablere en leselyststrategi for 2013 rettet mot barn og unge. Leselyststrategien er en del av Leseløftet 2010-2014, og vil presentere tiltak for å stimulere til økt leselyst blant barn og unge.

Les høyt!
Les høyt!

Er det lov å lese på dialekt? Kan man hoppe over tekst om noe ikke føles rett å lese høyt? Er det galt å lese tegneserier? Skal man presse unger som kjeder seg til å høre ferdig boken? Dette er noen av mange spørsmål som kom fra foreldre i prosjektet Les høyt!, som er nylig er avsluttet ved Tromsø bibliotek og byarkiv.

Nytt NB21
Nytt NB21

Morgendagens bibliotek skapes nå. NB21 har besøkt bibliotek i Norge, USA, Nederland og England for å se hvordan de velger å gå framtida og nye brukerbehov i møte. Og så har vi møtt mennesker som alle har et nært forhold til biblioteket: Siri Hustvedt, Amal Aden, Hadia Tajik, Frode Grytten og mange flere.

Biblioteklederkonferansen 2013
Biblioteklederkonferansen 2013

Biblioteklederkonferansen 2013 finner sted 30.-31. oktober. Konferansen i år er lagt til Holmenkollen Park Hotel Rica.

Bibliotek i badedrakt
Bibliotek i badedrakt

I Froland kommune skal biblioteket og ungdomslagets teatergruppe sette opp forestillingen Bukkene Bruse på Badeland i den nye svømmehallen.
Forestillingen er en del av prosjektet Bibliotek i Badedrakt som har fått støtte fra Nasjonalbiblioteket, der hovedmålet er å ta i bruk nye arenaer til formidling av bibliotekets tjenester og litteratur. I dette tilfellet er arenaen Frolands nye aktivitetssted Frolandia.

SLQ nr 4/2012: “Libraries support reading skills”
SLQ nr 4/2012: “Libraries support reading skills”

«Libraries support reading skills» er tema for vinterens utgave av SLQ. Her kan du lese om hvordan skandinaviske bibliotek satser på å øke leselysten og bedre leseferdigheter og informasjonskompetanse hos ulike grupper i befokningen: barn, studenter, immigranter og folk med spesifikke lesevansker.

Utvalgte bibliotek i Troms bygges om
Utvalgte bibliotek i Troms bygges om

- 2013 blir et år hvor det kommer til å skje fysiske forandringer i flere av bibliotekene, sier fylkesråd for kultur og helse i Troms Mariam Rapp (Krf).
Troms fylkeskommunes prosjekt Bibliotekrom i Troms finansieres bl.a.gjennom prosjekt- og utviklingsmidler fra Nasjonalbiblioteket og startet opp i 2012. 

21,5 millioner deles ut til bibliotekutvikling
21,5 millioner deles ut til bibliotekutvikling

Nasjonalbiblioteket deler ut 21,5 millioner kroner til 90 utviklingsprosjekter i fag- og folkebibliotek for 2013. Det kom inn 127 søknader til sammen.  

samlingen nettsidene